2008. december 26., péntek

A karácsonyi parti

Szóval tegnap volt a ngy nap, de délelőtt még ajándékokat kellett bontanunk a házlakókkal. Itt ugyanis reggel bontják az ajándékokat. Utána nagy rohanás volt, a pulykát a sütőbe, rohanás a templomba......egy nagyon közeli templom basemant (pincerész)-jében volt a buli. Van egy nagy termük, és mindenféle kisebb, ugyhogy könnyedén elfértünk. Délután fél kettőtől már díszítettünk. A díszítés gyönyörű lett....kék, ezüst, fehér.....vigyáznunk kellett, nem karácsonyi bulinak hívtuk, hanem Evening of Peace, vagyis a béke estéje, mert nem mindenki keresztény. Szóval kaptam már néhány visszajelzést róla, és MINDENKINEK TETSZETT!!! A legjobb az volt, hogy a vezető is ott volt, Mary Jo odajött hozzánk, és azt mondta, hogy EZ VOLT A LEGJOBB KARÁCSONY ESTE A ROMERO HOUSEBAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
És személyesen bejelentettek, hogy én szerveztem, és megköszönték!!!

Nagyon boldog vagyok!

Tényleg jó volt...a kaja, a díszítés, a műsor...minden. Önkéntesek jöttek segíteni. Nem voltunk 2oo-an, csak kb. 15o-en. Volt afrikai asszonyok tánca, ahova többen is bekapcsolódtak, voltbangladesi ének, amihez mindenki tapsolt, vers, stb., stb.

a program egészen 1o óráig futott, utána táncoltunk egy kicsit, és kb. féll 12 kor befejeztük. ..és feltakarítottunk. Jó volt.

Fényképek a Picasa albumomon.

2008. december 25., csütörtök

Karácsony Kanadában...

Hogyan is telt......hát nem lehet gyosran leírni.. A beilgli ugyan nem jól néz ki, de úgy vágtuk fel, hogy nem látszik, és hát végül is a kanadaiak nem tudják, hogy milyennek kellene lennie...mondjuk András is itt van, és ő tudja...na mindegy, már majdnem elfogyott így is az egész..
A hetem borzasztóan mozgalmas volt. Hétfői napom arra ment, hogy a beadvány írtuk Paolával a kiutasítás ellen. Kedden mindenféle dolgom volt, többek között rádöbbentem, hogy még vennem kellene ajándékot a kollégáknak...én vagyok a felelős....szóval délután rohantam el hóesésben, aztán vissza kellett rohannom az office-ba, mert masszás-ra voltam előjegyezve...jön hozzánk egy doktornő, aki mivel itt a praxisát nem tudja folytatni, megtanult masszírozni, és most azt csinálja, magánüzletet indít. Lávaköves masszázs...remek! Utána úgy éreztem magam mint akit fejbevágtak, mondták, hogy pihenni kell utána..sajnos nem volt időm, vissza kellett mennem az egyik bevásárlóközpontba...11 óráig vásároltam az este...7 embernek. De megfogadtam, hogy addig nem megyek haza, amig nem végzek. És így is volt...szóval jó voltam.
Szerda, 24.-én még délig dolgoztunk, ez abból állt, hogy rájöttünk még mennyi minden hiányzik a partihoz, és rohantunk vásárolni, és volt még két appointmentem...ez ha leforditjuk találkozó, vagy megbeszélés, de nem egészen fedi a valóságot.
Szóval, gyakorlatilag rohangáltam. Aztán délután villámgyorsan becsomagoltam mind a 7 ajándékot, és fel kellett készülnöm az estére, mert a mise után összegyültek a dolgozók ajándékot bontani, és én mint "félvezető" kellett hogy szervezzem az estét.
Nagyon szellemesen, nem úgy volt, mint tavaly, hogy a kandaló feletti zoknikba raktam az ajándékot, hanem eldugtam mindenfelé, és amikormegjöttek, azt hitték, hogy nincs ajándék...a feladat az volt, hogy az ajándékot meg kellett találni, és akiét megtalálták, arról két jó tulajdonságot és egy bosszantót kellett elmondani. Nagyon jó volt...aztán én sem maradtam ki.....
a jó tulajdonság, amit először mondtak, a nevetésem...ez érdekes, sokan mondják...?

Az igazi buli azonban csak ezután következett...csütörtök...végül mégiscsak kellett egy pulykát sütnöm egészben...! Életemben először...mostanában sok mindent csinálok életemben először...so sütöttem egy pulykát...és nagyon jól sikerült!!!!! Mondjuk egy egy ilyen beavatkozás előtt mindig kifaggatom anyut ezekről a kérdésekről, hogy hogyan is csináljam...
Meglehetősen izgatott voltam a mai napon, ma volt a nagy parti. foly.köv.

2008. december 22., hétfő

Beigli

Ma megsütöttem életem első beiglijét. Az az igazság, hogy rájöttem idáig sokmindent nem csináltam...nem mert otthon más a helyzet, mindenben segít a család, minden megvan, és nem kell ilyen dolgokkal foglalkozni, hogy karácsonykor beiglit sütünk, valaki úgyis megcsinálja helyettünk...itt nem. Senki nem csinálja meg, úgyhogy sütöttem.....nem verem nagy dobra a diós beiglimet, de ez jó tanulópénz volt a mákosra....az már jobban sikerült. Az biztos, hogy mind a kettő elfogy, mert az ízük jó, attól hogy a diósom kicsit kiterült a tepsiben.....

Ma megcsináltuk a Mexikói lány ügyét, hát nem egyik pillanatról a másikra megy egy ilyen beadvány........elbújhatnak emellett a magyar ügyvédek, akik a menekültjoggal foglalkoznak. Nem mondom, hogy ez a tökéletes rendszer, mert nem az, van amiben jobb mint az eu, van amiben mi vagyunk jobbak.
Az biztos, hogy nagyon jó látni más szisztémákat is.

2008. december 21., vasárnap

SKYP

Sokan szeretnének velem skypolni, ami jó, így megirom, hogy hogyan leszek a héten elérhető a skypon.
Hétfő, kedden tolálisan dolgozom, úgyhogy sehogy. Gondolom este 7 kor senki sem akar keresni, amikor Mo-on hajnali egy van.
Szerdán, 24 -én délután 1-től vagyok elérhető, olyan 4-ig, ami otthon este 7-1o óra.....lehet, hogy még utána is, ezt nem tudom még...25-én csak reggel olyan fél 9-től fél 1o-ig, ami otthon fél 3-fél 4 -ig délután. Utána a rendezvényeinket szervezzük.
26.-án pénteken szerintem délig biztosan, azaz este 6-ig, de utána lehet hogy megyek egy rendezvényre.
Szombat - vasárnapra meghívott a főnököm magukhoz Kingstonba, egy nagy családi karácsonyra. Úgy gondolom, hogy illene elmennem, már csak azért is, mert ez a második meghívása. Ha megyek, nem leszek a hétvégén elérhető egyáltalán.
Az azt követő héten délig dolgozom, de lehet hogy viszem a gépet magammal, így akármikor lehet majd hívni egyig. Majd látjuk.

Dolgozom...

Ismét elkezdtem üvegekkel foglalkozni, itt sokkal nagyobbak a lehetőségek erre. Óriási a választék az üvegekben és az eszközökben is.
És kötöttem egy sálat is, de még októberben.....egy sapkát kellene hozzá majd kötni, ha lesz időm. De most sok ötletem van az üvegek terén........majd utána talán.

Most újra hófúvás, vihar van.......nem tudom milyen nagy hóra ébredünk holnap???

2008. december 20., szombat

Hétvége...

A tegnapi ítéletidő után, ma gyönyörű, napsütéses, nagyon hideg reggelre ébredtünk. Nagyon szép bentről.....csak ki kell menni. Ma mindenképpen, de holnap, vasárnap lehet hogy a 4 fal között maradok, és dolgozom. CSinálnom kell a kérelmet amit a jövő héten be kell adni a, és egy - két üvegem is van. VAsárnapra egyébként is újra ítéletidőt mondtak. Újra havazással, és széllel. Ilyenkor csak egyenesen lefelé nézve tudsz közlekedni.....mindenki úgy be van öltözve mint Szibériában.

A rádióból ömlenek a karácsonyi dalok -és az érzelmek-, de itt gyakran hallani régebbi amerikai karácsonyi dalokat is.

2008. december 18., csütörtök

KARÁCSONY

KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK
MINDENKINEK, AKIT ISMEREK,
ÉS AKIT NEM,
AKIT SZERETEK,
ÉS AKIT NEM...(OLYAN NINCS)

DRÁGA BARÁTAIM, SAJNÁLOM, HOGY NEM LEHETEK VELETEK, DE SOKAT GONDOLOK RÁTOK, ÉS SZERETLEK BENNETEKET!
ÉS MAJD LÁTJUK EGYMÁST HAMAROSAN!


LEGYEN SZÉP ÉS BOLDOG EZ AZ IDŐSZAK, ÚGY AHOGY AZ ELŐTTÜNK ÁLLÓ ÉV.

2008. december 17., szerda

Hó...

Tegnap este kis hóvihar közepette kb. 1o cm hó esett. Szép volt, de munkás a hóhányás.....és a hétre még 2o cm ígérnak a meterológusok.....pontosabban pénteken 15 cm viharral, és vasárnap még egy vihar.....Chicagoból kapjuk, rosszakat hallottunk napok óta. Még iskolákat is "töröltek", vagyis az iskolabuszok nem járnak, ezért sok suli bezárt pénteken.

Ma csak országinformációt keresgéltem Mexikóról.......most próbálom tisztázni mi a különbség az emberkereskedelem, az embercsempészet és a szexuális kizsákmányolás között...ha külföldre is kiterjed...bár annak csak az előkészülete történt meg. Próbálom kérelmezőm ügyét a jogszabályokba illeszteni...nem könnyű, főleg nem ennyi idő alatt, amenyi időnk van rá egy másik jogásszal Paolával.

2008. december 15., hétfő

Este

Este a legmagányosabb az ember. Főleg úgy, hogy minden este a Lovers and other strangers műsor megy a rádióban Don Jackson-nal.....ez inkább olyan, hogy jó lenne ezeket az élményeket megosztanni mással, persze így is jó...
Mostanában nem futok, az idő nem nagyon engedi meg, csak sétálok...olyankor mindig van egy kis időm elgondolkodni dolgokon.
Ma nagyon hideg van......ez az igazi windchill.....valahonnan az északi sarkról jöhet a szél, mert belecsap az ember arcába rendesen.

Nézem a kutyákat, akiket sétáltatnak, néha lehetőségem van megsímogatni őket.
Hál Istennek nincs időm nagyon a magányosságon gondolkodni, mert mindig van mit csinálni, majd karácsony után lesz egy kicsit lassabb az életem, két hét szünet van, mondjuk abból az első hetet részben munkával töltöm majd, mert délelőttönként nyitva leszünk, de valószínűleg én leszek egyedül. A második héten teljesen szabad leszek, akkor kellene Guelph-be menni Djurdjicáékat meglátogatni. Majd látjuk.

Mostanában felgyorsultak az események...ez lesz egészen karácsonyig. Én szervezem a nagy karácsonyi partit, ahol olyan kétszázan leszünk 25.-én . Potluck ...ami azt jelenti, hogy minenki hoz valamilyen kaját...ami azért érdekes, mert nagyon internationalisak vagyunk.......arab, dél - amerikai, afrikai kaják lesznek, a deszertet úgy kapjuk ismét adományban....egy cukiból. 12 pulykát sütnek az itt lakók. Jön mindenki, akinek a múltban a Romero House-hoz köze volt, sokszor számunkra ismeretlenek. Műsort is szervezünk, jó lenne videóra rögzíteni......ezt még valahogy meg kell oldanom.
A héten esténként a volt ittlakóknak ajándékokat szállítunk ki. Ezen kívül van egy saját ügyem is, egy mexikói lány, az ő PRRA ügyét kell intéznem, ami meglehetősen nem lesz egyszerű. Ez a kiutasítás megakadályozására tett első kísérlet. Itt nem jár együtt az elutasító határozat a kiutasítás elrendelésével. Lehet hogy már otthon sem.....?már nem emlékszem.
És ráadásul pénteken az egyik ittlakónak lesz a meghallgatása...én készítettem el a kérelmét tavaly......akkor adtuk be, most hallgatják meg. Úgyhogy izgulunk.

Lehet hogy egy-két héten belül kiköltözik a fejem felül az iraki család (Ők laknak felettünk) Sajnálnám, és nem is sajnálnám annyira egyszerre. Nagyon aranyosak, nagyon szeretem őket, de Ali minden reggel az ágyon ugrálásával ébreszt reggel fél 9 -kor.....hétvégén is.....kicsit idegesítő a hétvégén, főleg, mert akkor tudnánk aludni.....Brynn-nel......őt is ébreszti.....az ő szobájában is hallani......nálam pedig a fejem felett van az ő ágya. Az a baj vele, hogy nem nevelték, minden meg van engedve neki......nem is lehet hozzá energia, kifogyhatatlan.......kicsit megdögönyöztem, de én fáradtam el hamarabb.....aranyos, de nagyon "rossz".

Remélem mindenkinek békésen és szeretetben telnek az ünnepi előkészületek, kívánom mindenkinek hogy így legyen. Kívánom, hogy mindenki meg tudjon mindent bocsátani a másiknak, és mindenki boldog legyen.
Az élet csupa küzdelem......örüljünk annak a kevés pillanatnak, amit megélünk szeretetben, nyugalomban, melegségben, mosolyban, nevetésben.......ez a legfontosabb! a nevetés! ne felejtsetek el nevetni.....soha, soha ne felejtsetek el nevetni, és másokat megnevettetni,
ez olyan mint egy ajándék!

2008. december 13., szombat

Szombat

Ma elkezdtem az üvegeimet csinálni.........Tiffany - technikával foglalkozom, különféle tárgyakat készítek üvegből, leginkább lámpát. Most azonban gyertyatartót fogok, és pillangót.
Este az egyik lakónk tartott szülinapi bulit, és hát végül én lettem az egyik fő segítség. De a kaja nagyon finom volt, most megint bekajáltunk....jamaicai húsos cuccot ettünk salátákkal, kolumbiai valamit, és az ajándéktortákból kettőt........ja kaptunk csütörtökön olyan 15 tortát az egyik cukrászdából ajándékba.......most mindenki tortán él.....vicc.....de nagyon finom tortákat kell elképzelni.....banános, banános csokis, csokis málnás, vaníliás, répa, stb........nagyon jók!

2008. december 12., péntek

Dirty Dancing

Szerdán színházban voltunk, a Dirty Dancing-et néztük........ingyen jegyeket kaptunk előadásokra, így tudtunk mi is eljutni......egyébként a színházjegy meglehetősen drága itt.
Az előadás egy régebbi színházban volt, a Royal Alexandra Theatre-ben. Láthatóan egy nem most épült színház....az előadás jó volt, a helyünk kevésbé, de így is lenyűgöző volt az amit a táncosok nyújtottak......és persze a zene szuper volt......az énekesek.....
A technikába mindent beleadtak, és találtak olyan szereplőket, akik rettenetesen hasonlítottak a filmbeli szereplőkhöz. Azért volt ami nem tetszett.....néha kicsit unalmas volt......amikor nem táncoltak vagy énekeltek......de nem lehetünk elégedetlenek!
A színház kívülről nem sokat mond, belül azonban fafaragások voltak mindenütt, és bordó bársony borított mindent.
Ezen kívül kaptunk még jegyeket a We will rock you-ra, és a Diótörő balettre is.......ezekre nem megyek......a we will ....egy utópia, 2oo év múlva játszódik Queen zenékkel, és a balettet nem igazán szeretem.

Székelykáposztát főztem........életemben először.......jó volt! Most beiglit akarok majd csinálni karácsonyra.

2008. december 7., vasárnap

December első hétvégéje

Szombaton találkoztam egy barátnőmmel, -aki nem Lívia-, de ő is nagyon aranyos. Tavaly ismertem meg vele a menekültügyi kurzuson, a York egyetemen. Guelph-től északra, Fergus-ban él a családjával. Szerbiából települtek be, még régen, azt hiszem az első hullámmal, olyan 1991-2 ben kb.
Tavaly ellátogattam arrafelé, nem mentem el egészen Fergus-ba, csak Guelph-be, és Elora-ba. Gyönyörű helyek, vízesésekkel, meg minden, .....majd most is elmegyek, és fényképezek....csak most lehet, hogy hozzájuk is eljutok.
Szoval együtt töltöttük a szombat délutánt, a szakadó hóesésbe és ráadásul a szél is fújt, ez az általános itt télen.....ezért van a jó tömegközlekedés, hogy mindenhova el tudj jutni a föld alatt, vagy legalábbis a föld fölött, de ne sokat gyalogolva.

Vasárnap egy munkavacsorára voltunk hivatalosak, ami délután kezdődött. Mindenki ment, a vezetőséggel voltunk és a házaspárjaikkal..... jó volt.
A vezetőség a Board ......a Tanács tagjai 3 nő 3 férfi.... nyugdíjasok jórészt, és nagyon aranyosak...jogász, nővér, pénzügyi szakember, pap, a többinek nem tudom a hátterét. Valószínűleg valami tanárfélék lehetnek a többiek.

Délelőtt felállítottuk a karácsonyfánkat.

2008. december 5., péntek

Bancroft

Szerdán és csütörtökön ismét Bancroftban voltunk. Bancroft Torontotól kb. 3 és fél órányira van északra. Egy kis tulajdonképpen üdülőfalu....vagy inkább falu, és vannak üdülők is és ott lakók is. Torontóban most nincs hó, de Bancroftban van. Itt voltunk szeptemberben is, innen indultunk kenuzni. Most visszatértünk. Jaj, most talán szebb a táj, mint akkor volt. Gyönyörű minden a hóban....Fatüzelésű kályha van, ami nagyon klassz hangulatot adott. Mondjuk a víz gondot jelent, vagyis egy napot nem fürödtünk, de kibirtuk. Onnan még északabbra mentünk másnap mert ott van a szervezetnek egy kis magánerdeje, ahol 4 fenyőfát vágtunk ki a 4 házba. Nagyon szép időnk volt végig...nagyon klassz volt.
Abban mindenki megegyezett, hogy el tudnánk ott élni egy darabig a nagy nyugalomban....mondjuk a vizet meg kellene oldani.
A fényképek az albumon...

2008. december 3., szerda

Koncertek

Celine Dion és Madonna után, most Britney S. jön a városba....nem mintha megnézném az utóbbit, de mindenféle médiába lehet hallani a bejelentést.....és a város különböző részein forgatnak filmet, tegnap én is belekerültem az egyikbe.....benne leszek a filmben???

Tegnap látogatónk volt Olaszországból.....egy középkorú fickó, ugyanilyen szervezetet akarnak ott is létrehozni.....úgyhogy fel is ajánlott álláshelyeket nekünk gyorsan.......?!
Szeretem Rómát............