2010. február 20., szombat

Téli olimpia

Ja, egyébként a téli olimpia is elkezdődött, de nem követem az eseményeket, sajnálom, nem tudok beszámolni róla, viszont aki érdeklődik, ajánlom Lívia barátnőm blogját......(ha nem találtok rá, és megkérdezitek, megmondom) ő nagyon jó kommentárokat ír a játékokhoz.

Puszi mindenkinek, remélem nem vagytok betegek!

Viszont a mozikban nagyon jó filmek vannak!
Tv műsorok.....most volt időm tv-t nézni.....sokat megtudtam....először is mindenféle rendőrös műsor van.....állandóan valami sorozat, de olyan a rendőrök munkája szolgálatban féle műsor....holyan tartóztatják le a gyanúsítottat....rendőrnők soroxata, aztán rendőrök akcióban Steven Seagal-lal, azták nyomozók akcióban.....azután a másik a lakberendező műsorok....abból is van millióegy.... aztán van egy nagyon jó sorozat, a Supernanny...ezt nagyon élveztem...egy nagyon angliai angol kiejtésű, nagyon szimpatikus nő, aki járja azokat a családokat, akiknél problémás gyerekek vannak, másmint a magatartásukkal problémás, és megtanítja a szülőket arra, hogy mit tegyenek bizonyos helyzetekben, hogy a gyerekek tiszteljék őket, ezek nagyon hasznos tanácsok. Aztán van átalakítós műsor, van önbizalmat növelő nőknek, van menyasszonyi ruhákat próbáló műsor, van tetoválásokat bemutató...LAink....nevezetű....persze legtöbb itt is amerikai. Amit szeretek, itt van néhány jó dokumentumfilm dél- amerikáról, afriaki országokról.
És persze itt is van énekes, táncos vetélkedős műsor.

Oké, ez a hét nem a mi hetünk volt. A kolléganő nagybátyja meghalt, a kolléga korházba került, többen megbetegedtek...többek között én is.....de már jól vagyok....szóval ez nem a mi hetünk volt. Talán majd a következő, vagy az azutáni......

2010. február 18., csütörtök

Kényszerpihenő

Milyen is a kanadai élet.....azt szoktam mondani, hogy busy.....magyarul hát talán elfoglalt, gyors, majdnem mint az amerikai, de talán nem annyira. Minden esetre sokkal gyorsabb mint Európa, pláne mint Magyarország. Persze ez arra vonatkozik, aki dolgozik....aki nem, annak csak a város pezsgése jelent valami izgalmat az életében, már ha van annyi pénze, hogy a mostani árak mellett felül a buszra, v. a metróra, és elmegy oda, ahol éppen van vmi.
Ezt csak azért irom le, mert én is sokszor belekerülök a kerékforgásba, és nehéz kiszállni belöle, vagy lehet hogy csak kényszerpihenővel ...amikor lebetegszel, vagy nem jól érzed magad, és a további problémák elkerülése végett otthon maradsz.....most is ez történt, a nem jól érzed magad verzió, és így van időm.....még írni is, olvasni, és ilyesmi, ami nagy luxus.....
Mostanában sokan betegek, szerintem a tél vége felé mindenki fáradt, és jó lenne már egy kis meleg, ami új energiával töltene fel......

2010. február 15., hétfő

idő

Gyorsan telik az idő. Most néztem, hogy utoljára 6.-án írtam...hát igen, meg amúgy is sok a dolgom. Na nem panaszkodom nincs miért, jól vagyok, érdekes dolgokat élek meg már a második éve, és hát Kanadában élek, ami megér egy misét minden oldalról....... a problémák kis különbséggel itt is ugyanazok, az emberek itt is ugyanazok...kis különbséggel. A tél most még enyhébb is itt, mint odahaza, szóval tényleg nem lehet oka a magyar embernek panaszra.....az élet itt sem egyszerű, csak mások a problémák.....választani kell, ki milyen problémával akarja élni az életét.
Dolgozom, és dolgozom....Valentin nap??? Mi is az? ...ja hivatalból tudnom kell, nekem a febr. 14-ről szinte mostmár csak nagymamám szülinapja jut eszembe........és sokszor ő maga.
Ja, volt bulink, de nem én szerveztem csak segítettem....nem is volt olyan mint korábban ....de oke, tuléltük. Szombaton este nagyszerű estém volt, egy Venezuelából származó séf hívott meg, és főzött csak nekem 5 fogást.....wow...rák, kagyló, salsa....stb.. Ilyet még nem ettem. És hát nem is ettem egy a világ egyik legnagyobb szakácsiskoláját végzett konyhamester főztyéből. Jó volt.....Carlos mintegy 4 órán át keresztül főzött és ettünk, és főzött és ettünk.......és a fényképek között egy kép az egyik fogásról.

2010. február 6., szombat

Mostanság

Mi történik mostanság velem? Semmi különös....munka, munka. Beszámolóírás, költségvetés készítés a jövő évre....nagy munkák. Ezen kívül március végéig be vagyunk táblázva.....sok munkánk lesz. Programok, programok, programok.
Megcsináltam egy ujabb üvegképemet közben...és most egy csillárt készülök majd csinálni.
Most nézek éppen egy dokumentumfilmet a jövőről.....2o25---ben mely területei a földnek alakulnak sivatagokká, és lesznek óriási sáskajárások, amelyek miatt nagy éhség lehet. Sajnos dél európát is besorolta a lehetőséget közé. Hát nem jó hírek.

Valentin napra szervezünk majd most valamilyen programot, aztán lesz egy hétvégés újabb elutazás 4o emberrel az első hétvége márciusban.

Nos nem unatkozom.