2011. augusztus 27., szombat

Jack Layton

Jack Layton neve otthon nem sokat jelent, itt Kanadában sokat. Meghalt. Nagy politikus volt, egy olyan ember, aki ugy gondoljuk csak a mesében létezik.....mindig az igazságért küzdött, a jóért, és mindig mindenkire volt ideje, és energiája. Még rám is. Most egy ország emlékezik rá, és temeti el....állami temetést kapott....mindenki aki csak számit itt volt...miniszterelnök, államfő.....
Levelében és halálos ágyán elbúcsúzott a nemzettől....mint a mesében....
"My friends, love is better than anger.
Hope is better than fear.
Optimism is better than despair.
So let us be loving, hopeful and optimistic.
And we’ll change the world."
egy igazi vezető....................


Jack Layton's name not meaning a lot at home but now here in Canada, a lot. Died. He was a great politician, a person, who we think exist only in the fairytale....he fighted always for the just, for the good, he had time and energy for everybody, even for me once. Now the whole country remembering to him and bury him...everybody was here who can count, like the Prime Minister.
On his dead bed he said good bye from a nation:
"My friends, love is better than anger.
Hope is better than fear.
Optimism is better than despair.
So let us be loving, hopeful and optimistic.
And we’ll change the world."
a true leader.................



2011. augusztus 11., csütörtök

Ujabb információk - updates

Azóta nem írtam, mióta otthon voltam. Visszatértem Torontoba, és vissza a munkába. Sajnálatos módon nem volt lakásom, ugyhogy albérletet kellett keresnem azonnal. Az azonnalból 1 hónap lett. 1 hónapig tartott találni valamit, és nem mondhatom hogy tökéletes, de nem rossz. nem volt egyszerű, főleg munka mellett. A lakásra kellett egy kicsit költenem, de egy dolog jó itt, hogy sok mindent lehet használtan venni.
A hivataltól is kaptam egy levelet, hogy menjek orvosi vizsgálatra, ugyhogy azt is megcsináltam. Most a munkavállalási engedélyemet kell megujítanom....ujabb pénz, és papírmunka. Sok papírmunka.....már már belejövök, azt mondhatom, hogy egyre gyorsabban megy és egyszerűbben. Lassan én is egy irodát nyithatok a papirok kitöltésére.
Az élet megy a maga útján, az idő itt remek, bár el tudnék egy kicsit melegebben is viselni.
Borzasztóan gyorsan telik az idő, arra sincs idő, hogy eljussak a barátokhoz.....de remélhetőleg majd változik ez azért.

I have not written since I came back from home. I came back and went back to work. Unfortunately I had not have apartment, so I had to find apartment immediately. The immediate took me for 1 month. And it was not easy after job. The apartment not the best, but not bad. I had to spend money for the apartment,but here you can get many used things on the net.
And I got a letter from the office. I had to go to medical exam, so I did. Now I had to renew my work permit. lots of paperwork. After all I used to it, and I am getting better. Finally I can open a business for this.
The life is going on, the weather nice, but I could survive a little bit warmer as well. The time passing so fast, I do not even have time to visit my friends...but hopefully this will change.