2012. szeptember 12., szerda

Nos már közelgünk a világ vége felé. Mostmár mindent szabad, úgyis vége lesz.... :)

A napok ugyanolyan megszokottakká lettek, mint otthon voltak...úgy tűnik, ezelől nincs menekvés, a szürkeség mindent elemészt bárhol  vagy a nagyvilágban. Minden reggel a metro...ahol gyakorlatilag egymást szinte megerőszakoljuk, mert olyannyira közel kerülünk egymáshoz, hogy szinte az is beleférne. Láthatóan mindenki azt mondogatja magának, hogy csak ezt a 10 percet kell kibírnom, amíg az állomásra érek, és ez valóban így van, csak az a 10 perc, de az kellemetlen...egymás arcában és oldalában lenni. A nyár az veszélyesebb, mert a kivágott ruhákon könnyen átlátni, főleg a mindenki egymásnak törleszkedik 10 percig, télen pedig még kellemetlenebb - ha lehet ezt fokozni-, mert akkor még nagykabát is van az emberen..igaz, le tudom vetni, de akkor pedig a kezemben kell szorongatni...no sehogyan sem jo.
A metroállomások már nem bírják a reggeli hajrát, sokszor bedugulnak...az egyik legrosszabb hely persze ahol én lakom,a Yonge és Eglinton, mert ez a vonal mindig rengeteg embert visz, és valami gáz van a sinekkel, mert lassabban megy mint egyébként. Toronto nagyon felduzzadt. A kellemes klímája és a multikulturalitás miatt nagyon sokan itt ragadtak, hiszen itt mindenki más...nincs két egyforma. Azt gondolom, hogy szinte élhetetlen bizonyos szempontból, mert az emberek ideje  -ami mint tudjuk drága - azzal telik, hogy utaznak...

Akkor még folytatom a mindennapokról hamarosan....



4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Ildiko,

Bocs, hogy csak igy ismeretlenul irok, de fogorvosra lenne szuksegem surgosen,s ez lesz al elso alkalmo itt Torontoban. Private health insurance coverage van a fogrovosi kezelesre. Faj a fogam, s nem akarom, hogy valami hasoznleso, nem tul szakkepzett ember tegyen valami olyat a fogaimmal, ami meg majd tobbe is kerulne, vagy akar ujabb problemakkal jarna a kezeles utan.

En is a magyar ismeros fogorvosokhoz mentem eddig. Ezert tartok tole itt.
Egyebkent tetszik a blogod, csak beleolvastam, de majd folytatom az olvasgatast, most megyek aludni amig fogfajas szunetel.

Kik azok a fogorvosok, rendelok, akiket tudnal ajanlani?

Koszi szepen
Judit

Névtelen írta...

Szia Ildikó!

Először is gratulálni szeretnék a blogodhoz. Nagyon tetszik. Elolvastam az elejétől, mert a párom most készülődik Kanadába dolgozni, így minden infót gyűjtünk erről az országról. A blogod hozzásegített, hogy részletesebb képet kapjak Kanadáról. A fotókat is végignéztem, gyönyörű helyeken jártál. Egy kicsit sajnálattal vettem tudomásul, hogy így megritkultak a bejegyzéseid, szívesen olvasnék többet tőled! :-)

Szóval a párom megkapta a munkavállalási vízumot, jövő év elején utazik ki. Arról szeretnék információt kérni, hogy mik a feltételei annak, hogy beadja a letelepedési kérelmet.

Előre is köszönöm a válaszodat. További szép napokat kívánok!

Kitti.



Frányó Ildikó Éva írta...

szia Judit,
bocsi hogy nem irtam, de nem leptem be a blogomba... majdnem a bloor Dufferin keresztezodeseben van egy kinai jellegu fogorvos, o jo volt....fiatal de jol dolgozik, es viszonylag olcson. A keresztezodestol visszabb kell menni egy par lepest a Blooron a varos fele, es megtalalod a rendelot.

Frányó Ildikó Éva írta...

Szia Kitti,

a kerdes nehez, hosszabb beszelgetest igenyel, keress meg az irodamban, ha erdekelnek a reszletek: 1497 Queen st. west. hetfotol csutortokig 9-5 ig.