2009. április 19., vasárnap

Canada

Szóval ez tényleg egy gyönyörű ország, ezt biztosan állíthatom, és fantasztikus itt élni. A multikulturalitás a legjobb az egészben, és az hogy minkenki mindenkivel egyformán bánik, nincs kivételezés, az egyenlőség talán itt érvényesül a legjobban azok között az országok között, amelyeket láttam. Az biztos, hogy míg Európában mindig is magyar maradsz, bárhol telepszel le, de itt teljesen be tudsz illeszkedni a canadai társadalomba, és úgy fogadnak el, ahogy vagy.

Itt nem depressziósak az emberek, és nem reménytelen a helyzet. Úgy tűnik, mindennek megvan a maga értelme, és rendszere.
Úgy gondoltam, és úgy gondolom, hogy mindenkiben az van otthon, hogy milyen ígéretek földje az egész ország, és milyen szerencsés aki ide eljut. Valóban, nagyon jó hely......de ez nem azt jelent, hogy itt nincsennek nehézségek, hogy itt mindent hozzádvágnak, és nem kell semmiért megküzdeni...., csak esetleg úgy tűnik, hogy hagynak élni, és van értelme a küzdésnek. Persze, kezdeni kell a kezdetektől, és igen sokat dolgoznak itt az emberek. Azt hiszem, hogy otthon elfecséreljük az időnket, és az erőnket a hülyeségekre, itt viszont hagyják élni az embereket, ellentétben az otthoni helyzettel.
Szóval ha valamire akarod vinni, akkor sokat kell dolgozni, de valóban az élet nem annyira stresszes, mint otthon.
Azért nem egyszerű itt sem...az illúziók azért elmúlnak egy év mindennapi munka után, és rájön az ember, hogy sehol sem egyszerű........sokan hazamennek ám, attól függetlenül, hogy otthon is olyan a helyzet amilyen.

Nincsenek megjegyzések: