2008. november 14., péntek

Ez a hét sem volt egyszerű...

Két nagy esemény történt a héten, mindhettőhöz képek elérhetők a picasamon...
Az egyik, hogy szerdán meglátogattuk az USA-ban található Vive la Casa "befogadó állomást" mondjuk így, hogy az, bár nem állami intézmény, adományokból tartja fenn magát, és elég nehezen, bár nagy segítséget nyújt azért az ICE-nak, - a kanadai határőrség abbr. neve...utána fogok nézni pontosan hogyan is áll ez....szóval marha érdekes volt....15o ember befogadó képességű, de a mi állomásaink szállodák hozzá képest, mondjuk nem is az a funkciója, hanem az, hogy aki nem akarja fogdában bezárva végigvárni amíg a határőrség felveszi a jegyzőkönyvet, ami lehet egy nap, de egy hét is, annak a lehetősége megvan arra, hogy időpontot kérjen a Vive-n keresztül az Officetól a meghallgatás időpontjára.....mikor mennyit...általában 1-3 hétig vannak itt az emberek .....tehát egy várakozó szállás arra, hogy átléphessék a határt, és már Kanadán belül tudják az eljárást továbbvinni......persze még akkor is megvan az esély arra hogy becsukják, de kevesebb.
Ez tehát a határ amerikai oldalán létesült évekkel ezelőtt.......elég rossz állapotban van, ......az érdekes az, hogy van aki 2 éve ott van........???

A határ másik, azaz a kanadai oldalon is megnéztünk egy sos otthont......sem amerikában sem kanadában nincs olyan értelemben vett menekülttábor mint nálunk......erről majd még esetleg bővebben ha lesz időm írok.....
Visszafelé bementünk FORT ERIE-be, merthogy a várost is így hívják....klassz volt.

A másik dolog, hogy visszatértem a mezőgazdasági kiállítás és vásárra. Nagyon élveztem......rengeteg állat van ezen. Nem olyan jellegű volt mint az otthoni vagy a kölni, hanem itt inkább most az állatok voltak a főszereplők. A másik érdekes dolog, hogy mindenki egyesületbe tömörül.....a búzatermesztők, a kukoricatermesztők, stb......a marple siruposok.....ez egyrészt érdekvédelem, másrészt csak általuk keresztül lehet értékesíteni, vagy venni. Ők azok akik felelősek a minőségért is.
Azért panaszkodnak, mert az amerikaiak több támogatást kapnak az államtól, és olcsóbban tudnak árulni, így sok a behozatal......???
2 és fél órát töltöttem csak a lovaknál.......fantasztikus volt látni hogy hogyan készítik az állatokat a versenyre, a lovakat, a birkákat, vagy a marhákat. lakkozzák őket, hajszárítóval állítgatják be a szőrüket...stb......őrület.....marha jó volt. Ezek a belga lovak hatalmasak, óriásiak!!!!!!!!!!!de gyönyörűek, főleg ahogy futottak!!!
Hát nagyon megérte elmenni.....rengeteg lovas árus volt, lószerszámok.
Nagyon elfáradtam, de sokat kirándultam most a héten...és nagyon jó volt.
A lovak a fényképalbumon vannak.
Puszi..............!!!!!!!!!!!!!!

Nincsenek megjegyzések: