2008. november 5., szerda

Sorry..

Szoval barátnőm megadta a megjegyzésben a fényképek pontos fellelhetőségét.......köszönöm neki ezúton is a sok segítséget. Sz.I.fedőnevű kolléganőre sajnos csak a nagyon régi menekültügyes volt kollégák emlékezhetnek.

Ma egy magyar étteremben terveztünk vacsorázni, de meglepetésszerűen változott a terv, ami igen gyakori itt, és gyorsan főznöm kellett valamit, mert ma egyébként is én voltam a soros a vacsorával.......kb. másfél óra alatt.....1o embernek......tárkonyos csirke, rizzsel, zölségekkel, és almakompóttal volt a menü, azt mondták, hogy kár lett volna elmenni az étterembe, ez jobb volt.....nagyon jól esett a dícséret....tegnap anyu jóvoltából (aki lediktálta a receptet) almás sütit sütöttem......sajnos mind elfogyott.......azt hiszem itt eléggé népszerűsítem a magyar konyhát.

Ma vendégségben voltunk, egy több éve menekült Ruandából elutasító döntést kapott, és úgy döntött hazatér önként, nem vállalja, hogy fellebbez, és marad, mert a család otthon van, és már évek óta nem látta őket. Nagyon nehéz döntés lehetett ezt meghozni, amikor valaki itt van Kanadában egy afrikai országból, és mégis hazamegy.......hiszen mások mindent megtesznek érte, hogy maradhassanak, ez az ember visszatér Ruandába.............

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon jó ötlet, hogy láthatjuk, hogy hány fok van és mennyi az idő Nálatok! :) A 4°C kicsit durva...
Kornél