2009. január 31., szombat

Bevándorló menekültek

Szóval persze nem kell azt gondolni, hogy itt aztán mindenki menekült, és aztán nagyon megvizsgálják a dolgokat...itt is úgy tűnik, hogy alapvetően országok szerint differenciálnak. Meghatároztak fő kibocsátó országokat, ahonnan a kérelmezők nagy többségét elismerik, itt 7o% az elismerés (nem Magyarország) és van ahol 5% az elismerés.
És hogy mennyire menekültek ezek az emberek? Ki tudja...az biztos, hogy ez az ország nem Magyarország, ide ittmaradni jönnek, és nem "tranzitolni". Itt lehet idős kínait és idős fekete embert is látni, nem úgy mint otthon. Szóval nagy az esély, hogy sokan a bevándorlást próbálják így kiváltani. Ha esetleg olyan országból jönnek, amely ország listán van, akkor ha nem is menekült van esélye, ha kitalál valami jó sztorit, és okos.
Az egyik lakónk pl. itt adott be kérelmet, a házastársa? Európában - nem mondom az országot- .....valamelyik majd bejön...? Nem tudni.....de a gyerekük itt született tehát már kanadai állampolgár.....ha véletlen szerencsések, ha nem, akkor jól megszervezték.......bár azért majd sokat kell várniuk egymásra, de lehet, hogy megéri kockáztatni...!?

Nincsenek megjegyzések: